Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Předpokládám, že půjdete jako dobrovolník v čele.

0 0
možnosti
ZZ

Nepůjde - on je totiž invalida na hlavu.

;-)

0 1
možnosti
Foto

Doba se zbláznila, kuřata poučují slepice, majitelé modrých knížek vyzývají k válce Rv

2 1
možnosti
Foto

,,Bude válka! Nebo nebude?" Nikdo dostatečně soudný si jí nemůže přát, stejně tak jako počítat s tím, že jí mají ,,klíčový hráči", tedy velmoci v multipolar. světě v plánu. Stále jde ,,pouze" o byznys a ,,šábes" o sféry vlivů a zájmů, tedy o geopolitiku.

4 0
možnosti
Foto

P.S.: Kam kráčíš Ukrajino? Totˇotázka člověče! A vůbec proč se ptáš? Tobě snad do bot neteče? Nu občas teče, občas neteče. No, neteče. Když ono totiž asi dost záleží i na počasí. Na nebi velký politiky. Od bububu po cukrbliky. A turbulence u Tě, co postihly Tě krutě, i tady mraky honí. Bude, či nebude po ní?

Slyšíce v parlamentu politiky výti, kolikrát napadá mě, že všechno je v ř...! Když u korýtek svých srdnatě stále řičí a stále ve při jsou, spíš mnohdy je to v p....! Ten dělá to, a ten zas tohle, a dohromady...? Ten to, že tam, a ten to zase tady. Skoro vždycky k věci a jinak, prostě kecy. Atˇ starý, nebo ,,nový”, vždycky však zásadový!

Prej Vladimir že hraje simultanku a Oni nemaj v ,,ranku” kalibra ráže Boby Fischera, by asponˇ plichta z toho vyjela. Stejně spíš betla hrajou, ostatní je mlha, prej někde tma a jinde zase duha. A víc nám stejně nepoví. Nejspíš to všechno už bude hotový. Tedˇ zbejvá spíš jen jedna ,,maličkost”. Jak vysvětlit to lidu. Tu ,,správně ohlodanou kost”. To PíÁr zvládne, to brnkačka je, i na to fondy mají přec všechny partaje. A lidi? Lidi, ty to berou, prostě jen dál se mezi sebou perou. A politici? Ti na ně přeci.....Á všude.... Windffouss

17.9.14

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=427000;-)

1 0
možnosti
PL

P59e19t18r 62L69o97r78e25n90c

23. 1. 2022 18:53

Obávám se, že o zahájení války bylo už v Rusku rozhodnuto. Rusové si prostě přijdou pro Luhaňsko, Doněcko (klíčová zbrojní výroba) a pro pozemní pobřežní koridor, kterým tam pak budou moci přivést na jejich Krym veškerou nedostatkovou infrastrukturu (elektřina, vod, plyn,...) a zároveň tím zbaví Azovské moře (ruský podbříšek) jakéhokoliv vlivu Ukrajiny nebo jejich současných i budoucích přátel (i "přátel").

Prostě Rusů je tolik, že si nemusí brát servítky, podobně jako medvěd v lese jedná v klidu a přímočaře podle vlastní chuti a ne podle tlaku okolí...

Tady slavná EU zaměstnaná genderismem a new green dealem tragicky zaspala a bude vděčná za to, když se Rusové někde ve východní části Ukrajiny zastaví.

:-/

O USA ani nemluvě. Biden už Rusům vyslal signály, co bude tolerovat...Rv

0 0
možnosti
ZZ

To jste na omylu - proč by takto chodili tam, co už prakticky mohou kdykoliv mít i bez válčení ?

Jsou to právě Ukrajinci, kteří si jdou posvítit na opolčence - a Rusáci si bláhově mysleli, že Ukrajince zastraší svojí přítomností u hranic.

Jak je vidět, tak USA jsou už rozhodnuty, když hodlají redukovat i počty svého velvyslanectví.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-na-ukrajinu-dorazila-prvni-vojenska-pomoc-z-usa-186462#utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

;-(

0 0
možnosti

Snad to myslíte jen ironicky. Jinak nevím o nikom, kdo by si takový konflikt přál.

5 0
možnosti
DR

Naopak, mě se to jako zábavné čtení velmi líbilo. A k otázce v názvu článku. Já bych se s dotazem obrátil za oceán. Ti tam toho totiž vždycky vědí daleko víc než samotní rusové. ;-D

3 3
možnosti
JL

Nejsem žádný stratég, ale jak by si autor představoval válku s Ruskem? Dejme tomu, že Rusové nepoužijí jaderné zbraně, jen konvenční armádu - tak pokud mají 3 miliony mužů ve zbrani - musíte postavit obdobnou sílu a to zejména na úrovni kvality a množství zbraní - letadla, rakety, tanky, drony, technologie všeho druhu. Laskavě mi ukažte na někoho v Evropě, kdo by do toho šel - není tu. Je to jen iluze. Jediný, kdo by mohl čelit Rusku, jsou USA a ti to neudělají, protože je jim jasné, že to znamená jít do další světové války. A ten Mnichov: Ani Francie ani Británie nebyly na válku s Německem připraveny, a podle toho to pak vypadalo, když Hitler 1941 zaútočil na Francii. Velmi rychle obě mocnosti šly do kopru.

1 1
možnosti
LT

Nikoliv.

Dovolím si říci, že v roce 1938 byla šance na poražení Německa minimálně o 80% vyšší, než v roce 1940 (Bitva o Francii byla v roce 1940, v roce 1941 byl útok na Rusko, či Sovětský svaz abychom byli přesní)

6 0
možnosti
LT

A my všichni jsme se potichu smířili s tím, že Krym zůstane ruský. A to byla chyba. Vidím zde jistou paralelu s Mnichovskou dohodou.

Zdroj: https://kic.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=782206

Tak to je škoda, že vidíte paralelu s Mnichovem, protože já tedy ne.

V Mnichově se tehdy sešli zástupci čtyř evropských zemí, aby rozhodli o osudu části RČS. Jak to dopadlo, všichni víme.

V případě Krymu nevím o tom, že by se sešli zástupci čtyř evropských zemí (bez účasti Ukrajiny) a rozhodovali? Vy snad o něčem takovém víte?

Já spíše vidím jistou paralelu se získáním Guantanáma.

0 0
možnosti
JL

Mám dojem, že Kuba nikdy nebyla součástí USA, takže i tato paralela kulhá.

0 0
možnosti
PN

Nic vam nebrani si pozadat o vyjimku (je to jinak trestny cin) a jit bojovat na Ukrajinu za jeji oligarchy jako dobrovolnik. Pokud se snazite zatahnout CR do valky s Ruskem, tak zaradte zpatecku.

Jestli chce Ukrajina bojovat s Ruskem, tak by nekdo mel Ukrajine na ferovku sdelit, at se kouka uklidnit. A jestli to nebude stacit, tak at si to vybojuje Ukrajina sama.

2 5
možnosti
VV

Proc Ukrajine?

Snad Putinovi a jeho generalum.

2 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1097x
student, invalidní důchodce

Seznam rubrik